Rybízová marmeládová směs

Používám ji na palačinky, do rolád, na slepování vánočního cukroví. Na recept použijeme různé druhy drobného ovoce.


3.73x
90 min
1×

Postup přípravy

Rybíz a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom ho pomeleme na mlýnku na odšťavnění ovoce i se stopkami.

Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Želírfixem. Vsypeme do vroucí šťávy a povaříme 3 minuty. Potom po částech za stálého míchání přidáme zbývající cukr, dbáme na to, abychom pokud možno nepřerušili var. Vaříme pomalu, aby se nám zbytečně netvořila nežádoucí pěna. Marmeládovou směs povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Necháme 1 - 2 minuty stát, potom sebereme pěnu.

Rybízovou marmeládovou směs naplníme do menších skleniček, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Marmeládovou směs používáme na moučníky, cukroví i dezerty.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízová marmeládová směs

Zpět na recept