Rybízová bublanina

Velice chutná bublanina s pikantní chutí rybízu.


3.4176x
60 min
12×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 175 °C, hluboký plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Změklý tuk rozetřeme s polovinou cukru a postupně přidáváme žloutky. Do lehké pěny vmícháme mléko a třetinu mouky.

Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru, znovu vyšleháme a lehce vmícháme do žloutkové pěny společně se zbytkem prosáté mouky smíchané s kypřícím práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do připraveného plechu a poklademe ovocem. Rybízovou bublaninu vložíme do trouby a zvolna upečeme dorůžova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízová bublanina

Zpět na recept