Recept na výborný kořeněný rybí salát z kapra, ve kterém nechybí spousta cibule a sterilované zeleniny.
Hodnocení
4.7
/ 5 (234x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Ostatní
Cibule2 ks
Majonéza200 g
Voda3 sklenice
Citron4 plátky
Kapr1 ks
Jalovec3 kuličky
Bobkový list3 ks
Bílý jogurt100 g
Celý pepř10 kuliček
Ocet 8%1 sklenice
Mletý černý pepř
Sterilovaná zelenina1 sklenice
Celé nové koření5 kuliček
Postup přípravy
Vykuchaného a očištěného kapra (váhově do 2 kg) prosolíme a necháme 15 minut odležet.
Poté kapra 10 minut povaříme v nálevu, který připravíme smícháním 3 sklenic (300 ml) vody, 1 sklenice 8% octu, 1/2 lžičky soli, 10 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 4 plátků citronu, 3 bobkových listů a 3 jalovčinek.
Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky.
Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy.
2 velké cibule velmi jemně nasekáme, dáme do sítka a spaříme vroucí vodou, aby se vyplavily silice.
Cibuli přidáme ke kaprovi. Jednu nakládanou zeleninovou směs scedíme (Kunovjanka, Hradišťanka nebo Moravanka), větší kousky zeleniny nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy.
Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti.
Rybí salát z čerstvého kapra podáváme s pečivem. Jde to celkem rychle, jen je třeba mít strpení s odležením kapra v nálevu. Dobu přípravy je uvedena bez času na proležení ryby ve varném nálevu.