Vaření.czReceptyRybí salát z čerstvého kapra

Rybí salát z čerstvého kapra

Recept na kořeněný salát z kapra, ve kterém nechybí spousta cibule a sterilované zeleniny.


4.7233x
30 min
3×

Ingredience

2 kscibule
200 gmajonéza
3 sklenicevoda
4 plátkycitron
1 kskapr
3 kuličkyjalovec
3 ksbobkový list
100 gbílý jogurt
10 kuličekcelý pepř
1 sklenice8% ocet
mletý černý pepř
1 sklenicesterilovaná zelenina
5 kuličekcelé nové koření

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vykuchaného a očištěného kapra (váhově do 2 kg) prosolíme a necháme 15 minut odležet. Poté kapra 10 minut povaříme v nálevu, který připravíme smícháním 3 sklenic (300 ml) vody, 1 sklenice 8% octu, 1/2 lžičky soli, 10 zrnek pepře, 5 kuliček nového koření, 4 plátků citronu, 3 bobkových listů a 3 jalovčinek. Kapra ponecháme v hrnci a po vychladnutí uložíme na 48 hodin do chladničky. Naloženého kapra vykostíme, nakrájíme a dáme do mísy. 2 velké cibule velmi jemně nasekáme, dáme do sítka a spaříme vroucí vodou, aby se vyplavily silice. Cibuli přidáme ke kaprovi. Jednu zeleninovou směs scedíme (Kunovjanka, Hradišťanka nebo Moravanka), větší kousky zeleniny nakrájíme na kostičky a vsypeme do mísy. Vše promícháme s majonézou a jogurtem. Rybí salát v závěru osolíme a opepříme podle chuti. Rybí salát z čerstvého kapra podáváme s pečivem. Jde to celkem rychle, jen je třeba mít strpení s odležením kapra v nálevu. Dobu přípravy je uvedena bez času na proležení ryby ve varném nálevu.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí salát z čerstvého kapra

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena