Rybí nákyp

Nákypy se dnes již připravují téměř ze všeho. Pokud máte rádi ryby, tenhle vám jistě zachutná.


3.059x
90 min

Postup přípravy

Rybí maso ( kapr, lín, okoun) osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Měkké pak vykostíme a umeleme na masovém strojku.

Z másla a mouky připravíme jednoduchou jíšku, podlijeme studeným mlékem a svaříme do bešamelové omáčky. Do hotové vychladlé omáčky vmícháme mleté rybí maso, sekanou petrželku, strouhanku, žloutek, lehce osolíme a nakonec smícháme s tuhým sněhem z bílku.

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a naplníme směsí. Rybí nákyp pečeme 30 až 40 minut a podáváme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí nákyp

Zpět na recept