Velmi chutné a lahodné "klobásky" pro každou příležitost.
Hodnocení
4.6
/ 5 (142x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce2 ks
Máslo1-2 lžíce
Smetana4-5 lžic
Kapr1 kg
Muškátový květ
Olej na smažení
Mletý černý pepř
Vepřová krkovice1 kg
Hrubá krupice2 lžíce
Postup přípravy
Kapra podusíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso z kapra na něm podusíme.
Vepřové maso a dušeného rybí maso umeleme. Přidáme koření, smetanu, krupici vejce a důkladně vše propracujeme v souvislou hmotu. Směs necháme odpočinout, aby se prolnuly vůně a chuť.
Z odpočinutého těsta vyválíme asi na prst silné "klobásky", které obalíme v mouce. Rozpálíme si olej a "klobásky" restujeme dozlatova. Podáváme s tím, na co máme chuť.
Pokud se podíváte do ingrediencí tohoto receptu, zjistíte, že tam je také vepřové maso, konktrétně vepřová krkovice. Proto je recept kromě ryb zatřízen také do "vepřového masa".
Zajímavé komentáře
Re: Rybí klobásky?