Rybí karbanátky

Rybí karbanátky zapečení se žampiony a vinnou omáčkou. Je to veliká delikatesa!


2.9613x
60 min
1×

Ingredience

- -olej
- -sůl
3 ksvejce
- -máslo
2 lžičkysolamyl
2 kscibule
125 mlsmetana
250 gžampióny
- -pepř mletý
- -sýr strouhaný
125 mlvíno bílé
- -oříšek muškátový
500 gmaso rybí

Postup přípravy

Do mletého rybího masa vmícháme nakrájenou cibuli a tři bílky. Směs dobře promícháme, dochutíme a tvarujeme karbanátky, které usmažíme na tuku dozlatova. Potom očistíme žampiony a oloupeme jim hlavy, nožičky uřízneme a spolu s hlavničkami nakrájíme na tenké plátky. Hotové karboše vyjmeme z tuku a ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a dusíme doměkka.V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme ho vínem a uvedeme do varu. Rozšleháme si smetanu se žloutky a solamylem, přilijeme k vínu, krátce povaříme, podle chuti opepříme a přidáme muškát.Do zapékací misky dáme karbanátky, kolem navršíme žampiony, podlijeme vinnou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme dozlatova.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena