Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu

Karbanátky jsou vhodné k vínu na silvestra.


4.318x
45 min
1×

Postup přípravy

Filety z aljašské tresky umeleme společně s cibulí. Přidáme vejce, housku máčenou v mléce, sůl, pepř a vše dohromady smícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance. Rybí kuličky ihned smažíme v rozehřátém tuku. Necháme je vychladnout.

Zatím si připravíme nálev. Povaříme vodu s octem, cukrem, solí, bobkovým listem, pepřem, novým kořením a olejem.

Po vychladnutí naskládáme rybí karbanátky do zavařovacích sklenic. Přidáme malé cibulky a zalijeme nálevem. Rybí karbanátky necháme naložené 14 dní v lednici a můžeme konzumovat.

Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu jsou skvělé s čerstvým pečivem.
user-icon

autor kutilkova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí karbanátky v sladkokyselém nálevu

Zpět na recept