Rybí hranolky

Rychlé rybí pohoštění, ale i hlavní chod.


3.0148x
30 min

Postup přípravy

Na rybí hranolky můžeme použít celého lososa nebo velkého pstruha, ale také jen filé z obou ryb. Rybu nebo filé necháme rozmrznout, jestli jsou zmrzlá. Pokud budeme připravovat hranolky z celé ryby, je třeba rybu nejprve stáhnout z kůže a vykostit, případně je ještě pomocí pinzety zbavíme větších kostí. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Připravené filety nakrájíme na hranolky asi o velikosti malíčku. Opatrně je potřeme česnekovou pastou, okořeníme je kořením a zakapeme citronovou šťávou. Takto připravené hranolky necháme alespoň hodinu uležet, ale lepší je to přes noc. Druhý den si rozehřejeme v pánvi vyšší vrstvu. Rybí hranolky obalíme v hladké mouce a rozehřátém oleji je orestujeme dozlatova. Rybí hranolky se hodí jako hlavní chod s brambory nebo jako chuťovka k různým oslavám a jiným slavnostním příležitostem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí hranolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena