Rybí hranolky

Rychlé rybí pohoštění, ale i hlavní chod.


3.0148x
30 min

Postup přípravy

Na rybí hranolky můžeme použít celého lososa nebo velkého pstruha, ale také jen filé z obou ryb. Rybu nebo filé necháme rozmrznout, jestli jsou zmrzlá. Pokud budeme připravovat hranolky z celé ryby, je třeba rybu nejprve stáhnout z kůže a vykostit, případně je ještě pomocí pinzety zbavíme větších kostí.

Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Připravené filety nakrájíme na hranolky asi o velikosti malíčku. Opatrně je potřeme česnekovou pastou, okořeníme je kořením a zakapeme citronovou šťávou.

Takto připravené hranolky necháme alespoň hodinu uležet, ale lepší je to přes noc.

Druhý den si rozehřejeme v pánvi vyšší vrstvu. Rybí hranolky obalíme v hladké mouce a rozehřátém oleji je orestujeme dozlatova.

Rybí hranolky se hodí jako hlavní chod s brambory nebo jako chuťovka k různým oslavám a jiným slavnostním příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí hranolky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.