Rybářská polévka

Máte doma rybáře a stále plný mražák ryb? Pak určitě uvařte tuto dalmáckou polévku.


3.0834x
90 min

Ingredience

sůl
2 ksžloutek
2 kscibule
4 plátkyveka
1 ksbobkový list
1 svazečekpetrželová nať
1 lžícevinný ocet
1 kgsladkovodní ryba
0.5 svazečkucelerová nať
1 kspaprika (zelená)
1 lžičkacelý bílý pepř

Postup přípravy

Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka. Natě opereme, osušíme a nasekáme. Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřince a semínek a nakrájíme na kousky.

Ryby si očistíme, příčně překrájíme, naskládáme do hrnce a dokola je pokryjeme cibulí. Přidáme petrželovou a celerovou nať, bobkový list, pepř, nakrájenou zelenou papriku. Vše osolíme, zalijeme studenou vodou, aby bylo vše pod vodou a vaříme doměkka.

V míse, v níž budeme polévku podávat, si rozmícháme žloutky s vinným octem a jednou lžící vychlazené polévky. Na pánvi nebo na plotně si opečeme krajíčky veky.

Uvařenou polévku přecedíme a nalijeme na rozmíchané žloutky s octem. Z masa vybereme případné kosti a se zeleninou jej vložíme do samostatné misky, ve které je budeme podávat.

Při podávání si každý do předehřátého talíře vloží krajíček veky a přelije jej horkou polévkou. Rybí maso a zeleninu podáváme zvlášť.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybářská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Dalmácká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.