Tradiční vaječný předkrm či velikonoční nebo slavnostní menu - to jsou ruská vejce. Připravte si je podle našeho receptu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (17x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Vejce3 ks
Salát
Cibule2 ks
Okurka sterilovaná1 sklenka
Vejce natvrdo2 ks
Brambory vařené ve slupce500 g
Zálivka
Majonéza1 sklenka
Hořčice3-5 lžic
Postup přípravy
Brambory oloupeme. Prolisujeme je.
Do brambor vmícháme sekané nakládané okurky, sekanou cibuli, vejce a dále salát připravíme a ochutíme, jak jej máme rádi. Hořčici a majonézu smícháme, případně doplníme trochou vody.
Vzniklý bramborový salát naklademe ve tvaru kopečků na talíř, ozdobíme půlkou vejce, nakládanou okurkou či další zeleninou.
Zalijeme připravenou zálivkou a podáváme jako předkrm či chuťovku s pečivem.