Ruská kulaga

Jednoduchá ochucená pohanková kaše, která patří mezi poklady ruské kuchyně.


2.33x
120 min

Postup přípravy

Pohankovou mouku rozředíme ve větší míse teplou vodou do hustoty smetany. Základ kaše pečlivě promícháme. Zbytek vody přivedeme k varu.

Křížaly nakrájíme na drobné kousky. Přidáme několik sušených brusinek. Kaši zalijeme vroucí vodou a znovu promícháme. Takto připravený základ kaše uložíme do tepla, aby zkvasila. Potom ji přelijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 90 minut na pomalém ohni.

Ruskou kaši Kulagu podáváme studenou. Nejlépe chutná se sklenicí plnotučného kravského mléka.
user-icon

autor Petr Král


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruská kulaga

Zpět na recept