Ruská roštěná na smetaně

Roštěnka ve smetanové omáčce s kremžskou hořčicí. Původní recept mojí maminky.


4.25x
120 min

Postup přípravy

Středně velkou cibuli nakrájíme nadrobno a anglickou slaninu na kousky. Roštěnou nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a vydatně potřeme kremžskou hořčicí.

Cibuli v hrnci osmahneme na sádle společně s anglickou slaninou. Poté plátky masa z obou stran zprudka osmažíme v hrnci se slaninou a cibulí. Zalijeme vodou, přidáme bujon a dusíme zhruba hodinu a půl. Poté přidáme smetanu, majoránku a krátce povaříme.

Ruskou roštěnou na smetaně podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem jako hlavní chod.
user-icon

autor lumikus


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruská roštěná na smetaně

Zpět na recept