Ruská bábovka

Moc dobrá bábovka trochu jinak, než znáte.


5.03x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
250 gmáslo
4 lžícerum
1 lžíceskořice
2 lžícekakao
500 gjablko
1 balíčekprášek do pečiva
125 gořechy
250 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
200 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky, pokapeme rumem. Lískové nebo vlašské ořechy nasekáme. To vše nasypeme do mísy. Přimícháme máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr, přidáme vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do mísy. Vše důkladně promícháme. Do těsta přidáme ještě kakao a skořici. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Vlijeme připravené těsto, formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Upečenou ruskou bábovku po upečení ocukrujeme a posypeme ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena