Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě

Sušené švestky nadité praženou mandlí, obalené v čokoládě a vyválené ve strouhaných mandlích.


4.98x
0
1×

Postup přípravy

Sušené švestky poklademe do mísy, zalijeme půl litrem tuzemského rumu a zakryjeme na dobu asi 3 týdnů. Rum možná bude nutno po asi 10 - 14 dnech dolít, protože švestky někdy vypijí opravdu hodně. Záleží na tom, jak moc jsou suché.

Po třech týdnech švestky vyndáme z rumu, vypeckujeme a namísto pecky do nich nacpeme mandli, kterou předtím doměkka spaříme.

Potom si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu na vaření, ve které šestky namáčíme a rovnou z čokolády je obalujeme ve strouhaných mandlích.

Takto připravené sušené švestky v rumu necháme v chladnu zatuhnout. Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě podáváme podle chuti.
user-icon

autor bnt


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě

Zpět na recept