Sušené švestky nadité praženou mandlí nebo jiným ořechem jsou obalené v čokoládě a vyválené ve strouhaných mandlích. Lahůdka třeba na Vánoce!
Hodnocení
4.9
/ 5 (9x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Rum1 láhev
Mandle2 balíčky
Čokoláda na vaření2 balíčky
Sušené švestky1 balíček
Mandle (mleté)2 balíčky
Postup přípravy
Sušené švestky poklademe do mísy, zalijeme půl litrem tuzemského rumu a zakryjeme na dobu asi 3 týdnů. Rum možná bude nutno po asi 10 - 14 dnech dolít, protože švestky někdy vypijí opravdu hodně. Záleží na tom, jak moc jsou suché.
Po třech týdnech švestky vyndáme z rumu, vypeckujeme a namísto pecky do nich nacpeme mandli, kterou předtím doměkka spaříme.
Potom si rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu na vaření, ve které šestky namáčíme a rovnou z čokolády je obalujeme ve strouhaných mandlích.
Takto připravené sušené švestky v rumu necháme v chladnu zatuhnout. Rumové švestky v čokoládovo-mandlové krustě podáváme podle chuti.