Rozpeky z Plzně

U nás příloha k pečenému masu a dušené mrkvi. Možná je někdo využije i jako jinou přílohu.


4.4221x
120 min
11×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru. V misce si spojíme žloutky a mléko.

Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Vypracujeme důkladně těsto a necháme kynout.

Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečící papír na plech a necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6 - 7 rozpeků. Pak rozpeky z Plzně potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.

Rozpeky z Plzně podáváme jako přílohu k masu a zelenině.
user-icon

autor Verýsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozpeky z Plzně

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká