U nás příloha k pečenému masu a dušené mrkvi. Možná je někdo využije i jako jinou přílohu.
Hodnocení
4.8
/ 5 (222x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
12x
Ingredience
Těsto
Cukr1 lžička
Sůl1 lžička
Žloutek2 ks
Mléko200 ml
Droždí1 kostka
Hladká mouka 250 g
Polohrubá mouka250 g
Vlažné mléko
Rozpuštěné máslo10 dkg
Na potření
Sádlo
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka a cukru.
V misce si spojíme žloutky a mléko.
Do zadělávací mísy si nasypeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, rozmíchané žloutky s mlékem a sůl. Vypracujeme důkladně těsto a necháme kynout.
Po vykynutí z těsta tvoříme rozpeky (bochánky), které trochu rozplácneme a rozložíme je na pečící papír na plech a necháme je ještě chvíli kynout. Z této dávky vyjde 6 - 7 rozpeků.
Pak rozpeky z Plzně potřeme na povrchu rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě na 180 °C asi 40 minut.
Rozpeky z Plzně podáváme jako přílohu k masu a zelenině.
Úžasný recept. Skvěle se provedly a jsou dobré i jen tak bez ničeho.
Mára
Re: rozpeky k mrkvi
To se vůbec nedivím. Teď jsem je dopekla k dušené mrkvi. Jsou báječné i jen tak.
Madla
rozpeky k rajské
Výborné jsou rozpeky k rajské omáčce!
renataplz
paráda
Tuk dávám půl napůl heru a sádlo, jsou křehčí.
marie
Komentář k receptu Rozpeky z Plzně
Dobrý den, chápu dobře, že smíchám 2 mouky hladkou a polohr. dohromady, takže to budu dělat z 500gr mouky.....nemám zkušenosti s kynutým těstem, tak se raději ptám.Děkuji
Zajímavé komentáře
Plzeňské rozpeky
Re: rozpeky k mrkvi
rozpeky k rajské
paráda
Komentář k receptu Rozpeky z Plzně