Recept na špízy bez napichování na jehlu nebo špejli. A moc dobré!
150 g | slanina |
4 ks | cibule |
1 ks | cuketa |
1 ks | kuře |
1 ks | klobása |
2 ks | paprika červená |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
tymián | |
kari koření | |
mletý černý pepř |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, očištěnou cuketu na kolečka, klobásu také na kolečka. Papriky očistíme a nakrájíme na menší dílky, slaninu na drobné kostky. Směs zeleniny vložíme do pekáče a necháme péct v troubě asi 20 minut při teplotě 180 °C. Kuře vykostíme a odstraníme kůži, maso pokrájíme na větší kostky. Přidáme k zelenině do pekáče. Zeleninu a maso osolíme a opepříme. Podle chuti přidáme další koření například tymián nebo kari. Už jen dopečeme doměkka, trvá to asi 40 minut. Zeleninu a maso lze také napíchnout na jehlu nebo špejli a připravit tak klasické špízy. Jako příloha k rozloženým špízům se hodí dušená rýže, hranolky, brambory nebo bramborová kaše.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena