Roštěnky na grilu

Recept na grilované šťavnaté roštěnky s netradičním kořením.


4.36x
35 min
2×

Postup přípravy

Silnější plátky z roštěnce (asi 2 cm vysoké) očistíme a zbavíme blan.
Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme z obou stran a necháme v chladu několik hodin, nejlépe však přes noc odležet.

Odleželé maso osolíme a grilujeme na středně rozpálených uhlících z každé strany asi 3 - 4 minuty. Potom maso přendáme do litinové nádoby, zakryjeme a necháme na okraji grilu asi 5 - 7 minut dojít.

Kořeněné šťavnaté roštěnky na grilu podáváme s čerstvou zeleninou, pikantními dipy a pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky na grilu

Zpět na recept