Steaky z roštěné na rozmarýnu a tymiánu s restovanými slaninovými brambory.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
1 svazek | tymián |
1 svazek | rozmarýn |
100 ml | olivový olej |
100 g | anglická slanina |
mletý černý pepř | |
300 g | brambory |
500 g | roštěná (vysoká) |
Brambory pořádně opláchneme a uvaříme je ve slupce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.
Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 - 4 hodiny marinovat.
Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.
Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 - 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.
Brambory servírujeme ke steaku a zdobíme čerstvými větvičkami bylinek.
autor admin_vareni
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena