Roštěná na bylinkách

Steaky z roštěné na rozmarýnu a tymiánu s restovanými slaninovými brambory.


3.0103x
45 min

Postup přípravy

Brambory pořádně opláchneme a uvaříme je ve slupce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky opereme a osušíme. Z několika větviček tymiánu a rozmarýnu stáhneme jehličky a umixujeme je spolu s česnekem a lžící oleje, aby vznikla voňavá pasta. Zbylé bylinky nasekáme, ale pár jich necháme celých na ozdobu.



Maso omyjeme, nakrájíme na vysoké steaky, potřeme je pastou, zasypeme je sekanými bylinkami a necháme je 2 - 4 hodiny marinovat.



Mezitím uvařené brambory zchladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Slaninu nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a slaninu restujeme dozlatova. Přidáme plátky brambor a opečeme je.



Rozpálíme grilovací pánev a troubu předehřejeme na 180 °C. Na pánvi steaky grilujeme 4 minuty z každé strany. Pak je teprve osolíme a opepříme a vložíme je do trouby na 6 - 10 minut. Před podáváním je necháme 2 minuty odležet.



Brambory servírujeme ke steaku a zdobíme čerstvými větvičkami bylinek.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná na bylinkách

Zpět na recept