Roštěná jako Stroganoff

Je to recept, který jsem si opsala od své mamky. Je to slavnostní a výtečný oběd.


4.25x
60 min
1×

Postup přípravy

Hovězí roštěnou si připravíme lépe den před přípravou, ale stačí i 2 hodiny předem, když je maso pěkné, nebo nás tlačí čas. Maso rozkrájíme na silnější plátky, zlehka naklepeme. Pak ho nakrájíme na silnější nudličky, přidáme bílý pepř, olej a necháme odležet přikryté v lednici.

Rozpálíme troubu na 200 °C, na hluboký plech rozložíme hranolky, mírně pocákáme olejem a dáme do trouby.

Odležené maso orestujeme na hlubší rozpálené pánvi, osolíme a přidáme plnotučnou hořčici. Orestujeme zprudka, roštěnou přendáme do misky a přiklopíme. Promícháme hranolky. Na pánvi na troše oleje osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme orestované maso a promícháme. Poprášíme paprikou a přidáme roztlučenou feferonku. Roštěnou zaprášíme moukou, zalijeme sladkou smetanou a provaříme do hustější konzistence.

Jako přílohu k roštěné jako Stroganoff podáváme hranolky, jsou akorát hotové.

Protože nemáme rádi žampiony ani kopr, recept je už takto pozměněný u maminky v kuchařce. Recept pro ty, kteří chtějí roštěnou zkusit trochu jinak.
user-icon

autor Květa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěná jako Stroganoff

Zpět na recept