Rostbíf s mrkvovou krustou

Hovězí rostbíf pečený v krustě z nastrouhané mrkve, petrželky, česneku a hořčice. Recept není těžký na přípravu a maso chutná výborně.


3.0547x
90 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 250 °C.

Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, stejně tak oloupaný česnek. Mrkev smícháme s petrželkou, česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.

Tučný okraj masa několikrát nařízneme a maso ze všech stran potřeme připravenou pastou, alobal pokapeme olejem, maso na něj položíme a pevně uzavřeme.

Rostbíf s mrkvovou krustou pečeme asi 45 minut v troubě, v níž jsme teplotu stáhli na 200 °C. Po upečení necháme maso ještě půl hodiny uležet.

Rostbíf s mrkvovou krustou podáváme s pečenými brambory či jinou přílohou podle vlastní chuti.

Ilustrační foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rostbíf s mrkvovou krustou

Zpět na recept