Rostbíf s mrkvovou krustou

Hovězí rostbíf pečený v krustě z nastrouhané mrkve, petrželky, česneku a hořčice. Recept není těžký na přípravu a maso chutná výborně.


3.0547x
90 min

Ingredience

6 lžicolej
1 svazekpetrželka
3 lžícehořčice
500 gmrkev
1 kgrostbíf

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 250 °C.

Mrkev oškrábeme a nahrubo nastrouháme. Čerstvou petrželku nadrobno nasekáme, stejně tak oloupaný česnek. Mrkev smícháme s petrželkou, česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.

Tučný okraj masa několikrát nařízneme a maso ze všech stran potřeme připravenou pastou, alobal pokapeme olejem, maso na něj položíme a pevně uzavřeme.

Rostbíf s mrkvovou krustou pečeme asi 45 minut v troubě, v níž jsme teplotu stáhli na 200 °C. Po upečení necháme maso ještě půl hodiny uležet.

Rostbíf s mrkvovou krustou podáváme s pečenými brambory či jinou přílohou podle vlastní chuti.

Ilustrační foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rostbíf s mrkvovou krustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena