Roštěnec dokonale očistíme pomocí ostrého nože od blan, tuku a šlach. Pak ho omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Odřezky můžeme použít později na vývar. Kousek masa svážeme potravinářským provázkem do špalíčku, což pomůže jeho stejnoměrnému propečení. Plátky masa navíc budou mít po nakrájení pravidelný tvar.
Oloupaný česnek a tymián nasekáme nadrobno. V misce smícháme hořčici, 4 lžíce oleje, tymián a prolisovaný česnek. Maso položíme na velký talíř, osolíme, okořeníme pepřem a rukama vmasírujeme marinádu. Necháme v chladu alespoň 2 hodiny marinovat.
V pánvi necháme rozpálit olej a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 190 °C. Hovězí rostbíf pečeme 30 - 40 minut, záleží na výšce masa a požadovaném stupni propečení.
V průběhu pečení kontrolujeme teplotu uprostřed špalíku masa. Pokud chceme mít maso na řezu růžové, měla by dosáhnout maximálně 56 °C.
Hotový hovězí rostbíf necháme na prkénku vychladnout a potom ho nakrájíme na tenké plátky.