Roláda z kapra

K Vánocům patří kapr a je jedno v jaké podobě ho připravíte, tato roláda se zeleninkou je velice chutná.


3.0636x
120 min

Postup přípravy

Vykuchaného kapra stáhneme u kůže a odstraníme všechny dlouhé kosti, a pokud se nám podaří tak i většinu malých kůstek. Pak kapří maso podélně nakrájíme na plátky silné asi půl cm a rozložíme je vedle sebe, aby vznikl obdélník o rozměrech 25 x18 cm. Všechny odřezky semeleme na strojku, abychom dostaly alespoň 150 g rybí hmoty. Umletou hmotu vyšleháme, přidáme šlehačku, víno, sůl případně koření na ryby a promícháme. Tuto rybí fáš naneseme v tenké vrstvě na připravený rybí plát, na ni rozdělíme pestrou zeleninu a plát pomalu zarolujeme pomocí mikroténové fólie. Váleček dobře fólií utáhneme, aby se uvnitř nevytvořily vzduchové bubliny a zabalíme ještě do alobalu. Znovu dobře utáhneme a na obou koncích alobal zatočíme. Roládu dáme do hrnce s vroucí vodou a vaříme při teplotě 80 st. Asi 45 minut. Pak ji vyjmeme, zprudka zchladíme studenou vodou a necháme do druhého dne uležet v lednici.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z kapra

Zpět na recept