Roastbeef

Recept na chutnou, přitom snadnou úpravu hovězí roštěnky. Je to výborné, vřele doporučuji.


4.25x
75 min
1×

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, odblaníme, osolíme, potřeme mletým černým pepřem a olejem a necháme 2 - 3 dny odležet na chladném místě. Před přípravou maso rukou naklepeme a přemasírujeme.

Roastbeef na rozehřátém sádle prudce opečeme ze všech stran a potom pečeme ve vyhřáté troubě 30 - 60 minut bez podlévání. Po 30 minutách je maso uvnitř krvavé (tvz. anglický roastbeef). Po 60 minutách pečení je roastbeef propečený důkladně.

Roastbeef podáváme v celku a krájíme z něj ostrým nožem tenké porce, které podáváme s různými omáčkami, nebo zeleninou. Roastbeef můžeme podávat teplý s bramborovou kaší, ale i na studeno s tatarskou omáčkou.
user-icon

autor 105radim


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roastbeef

Zpět na recept