Roastbeef po česku

Recept na velmi chutnou přípravu hovězího roštěnce nebo svíčkové.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Hovězí roštěnec nebo svíčkovou si přichystáme před pečením 48 - 72 hodin dopředu, ale maso nesmí být před naložením mražené, jen pouze čerstvé. Hovězí maso odblaníme, omyjeme a stáhneme nití do rovnoměrného válečku. Smícháme olej a bílé víno, emulzi nastříkneme do válečku masa a pepřem a hrubou solí obalíme maso po vrchní straně. Maso zabalíme do fólie a dáme odležet na 2 - 3 dny do ledničky. Před pečením vyndáme hovězí maso alespoň dvě hodiny předem a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maso osmahneme na pánvi ze všech stran a přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Potom roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 15 minut odpočívat. Roastbeef po česku nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a zalijeme šťávou z výpeku. Plátky masa můžeme podávat s vařeným bramborem a teplou zeleninu dušenou na másle.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roastbeef po česku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena