Roastbeef po česku

Recept na velmi chutnou přípravu hovězího roštěnce nebo svíčkové.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Hovězí roštěnec nebo svíčkovou si přichystáme před pečením 48 - 72 hodin dopředu, ale maso nesmí být před naložením mražené, jen pouze čerstvé. Hovězí maso odblaníme, omyjeme a stáhneme nití do rovnoměrného válečku.

Smícháme olej a bílé víno, emulzi nastříkneme do válečku masa a pepřem a hrubou solí obalíme maso po vrchní straně. Maso zabalíme do fólie a dáme odležet na 2 - 3 dny do ledničky.

Před pečením vyndáme hovězí maso alespoň dvě hodiny předem a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maso osmahneme na pánvi ze všech stran a přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Potom roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 15 minut odpočívat.

Roastbeef po česku nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a zalijeme šťávou z výpeku. Plátky masa můžeme podávat s vařeným bramborem a teplou zeleninu dušenou na másle.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roastbeef po česku

Zpět na recept