Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle na pánvičce.
Přidáme mleté maso a několik minut opékáme. V hrnci, nebo pokud máme nádobu, co se v ní dá restovat, přímo v nádobě pomalého hrnce rozpustíme na plotně máslo, na něj dáme opranou rýži a za stálého míchání restujeme, až rýže jakoby "zprůhlední".
Pak přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a ještě malinko orestujeme za stálého míchání.
Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón - domácí z pomalého hrnce a kostí mám stále v mražáku, barbaři přidají masox cca 1,5 kostky a už nesolí :-)).
Nakonec přidáme zeleninu. Základ na rizoto z pomalého hrnce důkladně zamícháme, přesuneme do pomalého hrnce nebo pokud děláme přímo v nádobě pomalého hrnce, nasadíme do základny a "pomalíme" asi 3 hodiny (na pomalejší stupeň).
Dnes jsem dělala podobné rizoto tak trochu na způsob džuveče. Přidala jsem konzervu krájených rajčat, rýže se vlastně dusila ve směsi cibule, rajčat a masa (a vody). Nakonec jsem přidala sterilovanou kapii a hrášek. Jen tedy musím říct, že po 3 hodinách na LOW byla rýže rozvařená (aspoň na můj vkus), takže priste budu ochutnávat průběžně. Jinak fajn recept, a snadno se dá všelijak obměnit, což je pro domácí vaření vždycky žádoucí ;)
Marfuška
Pomalý hrnec
Miluju vše, co se dá vařit v pomalém hrnci. Je to velká úspora času, ale i jedinečná chuť jídla. Rizoto jsem ještě nezkoušela, tak to budu muset napravit. Díky za recept.
Katrin
Rizoto
Koupila jsem si teď nedávno pomalý hrnec, tak postupně zkouším, tenhle recept mě fakt dostal, výborný, děkuju!!!