Rizoto se sušenými houbami

Recept na rizoto se sušenými houbami. Ale výborné bude i s čerstvými.


5.01x
60 min
1×

Ingredience

70 gslanina
4 stroužkyčesnek
40 gmáslo
1 kscibule
1 kelímeksmetana
250 grýže
2 dlbílé víno
0.5 lzeleninový vývar
50 gtvrdý sýr
50 gsušené houby

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

tvrdý sýr

Postup přípravy

Sušené houby namočíme alespoň na 30 minut do vody. Cibuli s česnekem oloupeme.

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na malé kousky nakrájené stroužky česneku a ještě chvíli restujeme. Vsypeme rýží a zamícháme, aby se omastila máslem a výpekem. Přilijeme víno a 250 ml vývaru. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut.

Nakonec rizoto se sušenými houbami osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a přidáme strouhaný sýr výraznější chuti. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Máme-li doma parmezán, můžeme smetanu vynechat.

Rizoto se sušenými houbami podáváme jako lehký hlavní chod. Zdobíme nastrouhaným sýrem a zelenou bylinkou.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rizoto se sušenými houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská