Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemno.
Do hrnce vlijeme olej (sádlo), vložíme cibuli a necháme zrůžovět. Následně přidáme sladkou papriku a mleté maso. Maso orestujeme, přilijeme vodu, přidáme masox, dusíme pod pokličkou doměkka, potom přidáváme hrášek, kukuřici, žampiony a chvíli ještě povaříme.
Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži podle návodu na balení. Jakmile je maso a zelenina měkká, přidáme rýži, mletý pepř a podle chuti podravku. Nakonec přidáme kečup, rizoto s vepřovým masem a zeleninou promícháme a necháme chvíli odstát, aby se šťáva vsákla do rýže.
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou ihned podáváme na stůl k jídlu. Rizoto na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.