Rychlý a lehký oběd podle jednoduchého receptu. Šikovná kombinace rýže, špenátu a krabích tyčinek.
Hodnocení
2.6
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Olej1 lžíce
Bylinky1 hrst
Krabí tyčinky2 balíčky
Kysaná smetana1 kelímek
Rýže basmati2 hrnečky
Čerstvý špenát1 ks
Postup přípravy
Čerstvé listy špenátu natrháme nebo nakrájíme na menší kousíčky. Rýži doměkka uvaříme podle návodu na obalu.
Špenát dáme na pánev s trochou oleje. Po chvíli přihodíme na kousky nakrájené krabí tyčinky, orestujeme, zalijeme vývarem (nebo přidáme vodu a masox). Po chvilce přidáme kysanou smetanu a také uvařenou rýži. Chuť můžeme osvěžit čerstvými nebo sušenými bylinkami. Já osobně již nepřisoluji (slaný je vývar i rýže). Rizoto už jen důkladně zamícháme.
Rizoto s čerstvým špenátem a krabími tyčinkami můžeme podávat jako hlavní chod.
Děkuji za inspiraci.Uvařil jsem ho bez krabích tyčinek,protože nemám rád " umělotiny " a také nikdy nepoužívám žádná rádoby ochucovadla**masox atd.**Ale,jak se říká proti gustu žádný dišputát.Posílám též fotografii mého výtvoru i s popisem všech ingrediencí a současně přeji všem gurmánům dobré pošušňáníčko....///