1 ks | patizon | |
1 hrnek | voda | |
1 hrnek | cizrnová mouka | |
2 stroužky | česnek | |
1 lžička | mletá sladká uzená paprika | |
1 lžička | sůl | |
0.5 lžičky | černá sůl | |
5 lžic | řepkový olej na smažení | |
1 špetka | drcený černý pepř | |
1 hrnek | strouhanka |
Patizon omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme pustit vodu. Mezitím si připravíme těstíčko. Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a pomalu za stálého míchání přiléváme vodu. Nakonec do těstíčka zamícháme česnek, uzenou papriku, sůl, špetku pepře a špetku černé soli pro vajíčkovou chuť.
Z patizonu setřeme přebytečnou vodu, obalíme ho v těstíčku a následně ve strouhance. Obalené patizony smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme jako klasické řízky buď s bramborem nebo bramborovou kaší a tatarkou.
Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré
Dnes si připravíme hlavní chod ze surovin, které jsou v obchodech ještě stále k mání. Chutný a zároveň jednoduchý pokrm z cukety a dýně, který nikdy nezklame!
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena