Skvělá játrová pochoutka bez přílohy vhodná pro dělenou masovou stravu.
2 lžíce | ocet |
1 dl | rum |
750 g | houby |
2 lžíce | olivový olej |
- | sůl a pepř |
600 g | kachní játra |
Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.
Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.
Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.