Řízky z kachních jater na rumu

Skvělá játrová pochoutka bez přílohy vhodná pro dělenou masovou stravu.


3.0519x
45 min

Postup přípravy

Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.


Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.


Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky z kachních jater na rumu

Zpět na recept