2 lžíce | ocet | |
1 dl | rum | |
750 g | houby | |
2 lžíce | olivový olej | |
- | pepř a sůl | |
600 g | kachní játra |
Kachní játra nejprve zbavíme blan, omyjeme a rozdělíme na malé řizečky o síle asi 1,5 cm. Dobře opepříme. Dále nakrájíme na plátky houby a za stálého míchání je 10 minut pečeme na oleji.
Houby rozložíme na teplé talíře. Z pánve slijeme tuk a na pánvi bez tuku pak smažíme kachní játra po obou stranách a velmi krátce. Hotové je urovnáme na talíře k houbám.
Pánev opět slijeme a ohřejeme v ní rum, přilijeme ocet a necháme projít opatrně varem. Vznikne nám voňavá omáčka, kterou přelijeme řízky a ihned a bez přílohy podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena