Řízky v Jogurtu

Jednoduchý recept na přípravu opravdu jemných kuřecích nebo vepřových řízků, možno použít i u vánočního kapra.


4.1193x
45 min
12×

Postup přípravy

Recept na nejúžasnější jogurtové řízky.

Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a vložíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, opět soli a pepře a já přidal i pálivé grilovací koření. Pak maso v marinádě uložíme v uzavíratelné nádobě v lednici. Nejdříve druhý den vyndáváme řízky z marinády, obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme.

Řízky jsou hodně křehké, chuť úžasná, kdo zažil, nechce jinak. Připravil jsem takto i řízky z vepřové kýty, kterou pro její suchost nepoužívám téměř vůbec. Ty byly po jogurtové úpravě šťavnaté, výborné.

Recept je samozřejmě možno použít i při přípravě vánočního kapra.
user-icon

autor Osmánek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řízky v Jogurtu

Zpět na recept