Reveňový kompot

Reveňový kompot s třešňovou šťávou a vanilkovou smetanou. Recept z rebarbory, který si zamilujete.


3.36x
20 min

Postup přípravy

Reveň očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Do hrnce nalijeme třešňovou šťávu a přivedeme ji k varu. Vsypeme reveň a asi na 8 minut podusíme. Kompot ochutíme citronovou šťávou, skořicí i cukrem, odstavíme a necháme vychladnout. Kysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vanilkovou esencí. Reveňový kompot rozdělíme do misek, obložíme cukrářskými piškoty a každou porci ozdobíme kopečkem vanilkové smetany a lístkem máty.

Reveň neboli rebarbora: Užijte si ji v koláči, ale poznejte i její negativa

Co o rebarboře nevíte? Zjistili jsme pro vás pár zajímavostí, které vás určitě překvapí.

Reveň

Fantastické recepty z rebarbory: Rebarborový koláč 8x jinak

Rebarbora je bohatá na kyselinu citronovou a jablečnou, také vitamíny skupiny B, pomáhá při detoxikaci organismu, podporuje metabolismus a posiluje krvetvorbu. Dezertům a moučníkům dodává svěží chuť. A jak využít rebarboru neboli reveň při vaření? Nejlépe do koláče!

Fantastické koláče z rebarbory

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Reveňový kompot

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena