Polévka z řeřichy vás vlastně nemusí vyjít vůbec draho, protože si jí můžete doma jednoduše vypěstovat!
Hodnocení
2.9
/ 5 (934x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
- -
sůl
30 g
máslo
75 g
řeřicha
200 ml
smetana
30 g
hladká mouka
- -
mletý pepř
1 ks
šalotka
- -
muškátový oříšek
800 ml
zeleninový vývar
Postup přípravy
Řeřichu nakrájíme na kousky, stejně jako šalotku. Tu necháme zesklovatět na másle, zaprášíme moukou a když je opražená dozlatova, zalijeme vývarem a rozšleháme dohladka. Vaříme asi 20 minut. Řeřichu také necháme povařit a do vývaru přidáme polovičku smetany, všechno důkladně rozšleháme na kaši a dochutíme solí a pepřem. Zbylou smetanu ušleháme dotuha a polévku jí zdobíme na talíři, sypeme zbytkem řeřichy.