Tip na zdravou svačinku do práce nebo na cesty.
1 ks | syrová červená řepa |
1 lžíce | olej |
2 stroužky | česnek |
1 ks | sýr lučina |
50 kg | balkánský sýr |
1 hrst | salát |
4 plátky | bílý toastový chléb |
1 lžička | sůl a mletý pepř |
Nejdříve začneme přípravou řepy. Řepu umyjeme, oloupeme a vložíme do alobalu. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a přidáme pár stroužků česneku. Takto připravenou řepu zabalíme do alobalu a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 45 minut. Po upečení by měla být řepa měkká. Vychladnutou řepu poté nakrájíme na tenké plátky.
Toustový chléb namažeme lučinou, poklademe plátky pečené řepy, následně naneseme čerstvý salát a na plátky nakrájený balkánský sýr. Přiklopíme druhou stranou toastového chlebu a můžeme hned konzumovat.
Červená řepa: Levná surovina chutná na desítky způsobů
Červená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
autor Jitka Langeova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena