Řecké tzatziki

Tzatziki, to je tradiční řecký předkrm jako stvořený pro letní dny. Je lehký a osvěžující. Připravit správné tzatziki není vůbec složité. Základem je výběr kvalitních surovin.


3.45x
20 min
1×

Postup přípravy

Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Nastrouhanou okurku přesypeme do plátýnka, plátěné utěrky či obyčejné látkové pleny a vymačkáme přebytečnou šťávu. Vymačkanou okurku přidáme k řeckému jogurtu a promícháme.

Kopr nasekáme na jemno. Množství by mělo odpovídat zhruba jedné menší hrsti. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Spolu s koprem vmícháme do jogurtu. Na mlýnku si nameleme kuličky bílého pepře a tzatziki opepříme. Klasickým černým pepřem nic nezkazíme, ale raději volíme pepř bílý, který je jemnější. Tzatziki osolíme a přidáme lžíci citronové šťávy. Nakonec zakápneme 2 lžícemi panenského olivového oleje a uložíme do lednice zhruba na 2 hodiny vychladit. Teprve po 2 hodinách, jakmile se tzatziki uleží, znovu ochutnáme a případně dochutíme.

Řecké tzatziki podáváme s pečivem zdobené snítkou kopru a černou olivou.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Řecké tzatziki

Zpět na recept