Rebarbový koláč zná každý, ale což takhle zkusit rebarborový kompot?
Hodnocení
3.1
/ 5 (122x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr400 g
Voda1 l
Hřebíček5 ks
Podle chuti
Citronová kůra
Skořice celá
Postup přípravy
Řapíky rebarbory oloupeme, opláchneme vodou a nakrájíme na stejné kousky.
Připravíme si nálev - svaříme vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem. Můžeme přidat kousek citronové kůry.
Omyté sklenice naplníme rebarborou a zalijeme sladkým nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme v páře 30 minut. Překlopíme a necháme stát asi 10 minut (pro větší jistotu, že víčka dobře těsní).
Rebarborový kompot uskladníme v chladu a temnu.
velice se mi líbí, když se píše množství, jako např.řapíky oloupeme..ks... nebo několik. Byl bych raději když by se uvádělo v množství v soustavě SI, kilo, litr apod, nemyslím třeba špetka apod.Poněvadž například u rebarbory mám ks od 1 dkg do 20 dkg.