Rebarboroví šneci

Recept na vynikající sladkou chuťovku.


3.45x
60 min

Ingredience

50 gcukr
sůl
70 gmáslo
3 ksžloutek
150 mlmléko
300 grebarbora
0.5 lžičkymletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
370 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek
50 mlsmetana ke šlehání
70 gzměklé máslo
90 gmleté lískové ořechy
30 gčerstvé droždí
cukr moučka

Postup přípravy

Mleté oříšky opražíme na pánvi nasucho, bez tuku. Droždí rozdrobíme, přidáme cukr a vlažné mléko, necháme vzejít kvásek.

Pak smícháme mouku s oříšky (70g), žloutky, máslem, droždím a špetkou soli. Vyšleháme na ručním mixéru těsto a necháme ho přikryté asi hodinu na teplém místě kynout.

Připravíme si drobenku. Rukou smícháme máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a zbývající oříšky (20 g). Necháme v chladnu. Rozšleháme žloutky se šlehačkou a skořicí. Rebarboru oloupeme, opereme a osušíme. Nakrájíme na zhruba půl centimetrové kousky.

Z těsta vyválíme obdélník o velikosti 38 x 25 cm. Potřeme polovinou směsi ze žloutků, šlehačky a skořice. Posypeme polovinou rebarborových kousků a drobenky. Těsto potom z delší strany zabalíme. Ze závinu pak ostrým nožem krájíme asi dva centimetry silné plátky. Rebarborové šneky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Každý kousek pak znova potřeme zbývající žloutkovou směsí, posypeme rebarborou a drobenkou.

Rebarborové šneky vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 25 minut. Šneky necháme vychladnout, posypeme je práškovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rebarboroví šneci

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.