Těsto na ravioli je velmi jednoduché. Ve stejném poměru smícháme hladkou mouku a žloutky (například 400 g mouky na 4 žloutky). Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a necháme půl hodinky odležet v lednici. Poté ho vyválíme na dva stejné pruhy. Náplň připravíme tak, že ve slupce uvaříme tak dvě brambory, pak je oloupeme a rozmačkáme. Na másle orestujeme dvě hrsti nakrájených hub (můžou být i sušené) osolíme a opepříme. Na pruh těsta naklademe rozmačkané brambory a orestované houby asi tak 10 cm od sebe. Všude okolo potřeme těsto vajíčkem, přikryjeme druhým pruhem těsta, umačkáme a rozdělíme na jednotlivé čtverečky, ravioli. Připravíme oříškové máslo. Do kastrůlku vhodíme čtvrtku másla a začneme ho zahřívat, dokud se nezbarví dohněda. V hrnečku ohřejeme vývar a vhodíme do něj připravené ravioli. Krátce povaříme a po chvilce je přendáme do oříškového másla, opět krátce osmahneme, přidáme nasekanou šalvěj, stačí tři lístky. Ravioli plněné houbami a brambory servírujeme zasypané parmezánem. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.

Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.

Autor:Zdeněk Pohlreich



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena