Ratatouille pro diabetiky

Specialita francouzské kuchyně.


5.05x
0

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Oloupané lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme trochu vypotit. Potom je osušíme papírovou utěrkou, nakrájíme na nudličky a opečeme na suché pánvi. Odložíme stranou.

Cibuli nakrájenou na kroužky osmažíme na olivovém oleji a také dáme stranou. Stejně to uděláme s pokrájeným česnekem. Zvlášť opečeme i papriky pokrájené na nudličky.

Na závěr na oleji znovu orestujeme lilky. Přidáme cibuli, česnek, papriky, pokrájená rajčata a ochutíme sójovou omáčkou. Celou směs opepříme, osolíme a dusíme. Podlijeme červeným vínem, přidáme lžičku medu, citronovou šťávu a sekanou petrželovou nať. Na závěr zahustíme lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve vodě.

Ratatouille pro diabetiky ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ratatouille pro diabetiky

Zpět na recept