Rakvičky

Tyto rakvičky se vykrajují vykrajovátky a po upečení jsou zevnitř pěkně vyfouklé.


4.516x
60 min
5×

Ingredience

5 ksžloutek
2.5 hrnkucukr moučka
3 lžícehladká mouka
1 lžičkaamonium

na ozdobu

šlehačka

Postup přípravy

Večer si ve šlehači vyšleháme 5 žloutků s 1 a1/4 hrnku moučkového cukru a amoniem (cukrářské kvasnice). Dáme do chladna do druhého dne odležet. Další den přidáme zbytek cukru, 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky a rukama vymícháme těsto, které pak vyválíme asi na 0,5 cm tlustou placku. Vykrajovátky vykrajujeme různé tvary, které skládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Rakvičky pečeme v mírně vyhřáté troubě do mírně zlatavé barvy. Pozor, troubu neotvírat prvních 5 minut, jinak těsto spadne. Při pečení se amonium uvolňuje, takže bude cítit trochu jako čpavek, ale po vychladnutí jsou výborné. Před podáváním postříkáme rakvičky šlehačkou.
user-icon

autor juiva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rakvičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena