Rakouská bábovka

Nikdy jsem se nedozvěděla, zda tento recept opravdu pochází z rakouské kuchyně, ale u nás se této bábovce zkrátka tak říká.


3.2131x
60 min

Ingredience

4 ksvejce
150 gmáslo
125 mlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
tuk na vymazání
citronová kůra
strouhanka na vysypání
400 gbramborová moučka
jemně mleté mandle

Postup přípravy

Máslo ušleháme s cukrem, vejci, strouhanou citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Potom už jen vmícháme bramborovou moučku s práškem do pečiva a mléko. Bábovkovou formu vymažeme másle a vysypeme strouhankou smíchanou s mletými mandlemi. Těsto do formy nalijeme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova. Upečenou vyklopíme a pocukrujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rakouská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena