Rajská polévka v italském stylu

Recept na hutnou, ale velmi chutnou polévku. Může být použita jako hlavní chod.


3.012x
45 min

Postup přípravy

Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Na pokrájené vypečené slanině nebo špeku osmahneme 1 větší nakrájenou cibuli. Přidáme 2 lžíce cukru krupice nebo krystalu a rajský protlak. Vložíme 40 dkg mletého hovězího masa a směs mícháme tak, abychom docílili rozdělení masa na co nejmenší kousky. Přidáme dostatek vody, sůl, pepř, majoránku, bazalku, tymián a prolisovaný česnek. Je-li možnost, bylinky použijeme raději čerstvé.

Přivedeme k varu a vaříme přibližně 20 minut. Během tohoto času si připravíme 2 zelené papriky, očistíme je a pokrájíme na nudličky. Přidáme je do polévky a vaříme ještě 10 minut. Na konci této doby přidáme do polévky sekaná rajčata z plechovky. Vhodíme bujonovou kostku a zavaříme jíšku připravenou z hladké mouky a trochy oleje. Vaříme již jen tak dlouho, aby se provařila mouka z jíšky. Polévku dochutíme, dosladíme, dosolíme, přidáme prolisovaný česnek, popřípadě přidáme podle chuti ještě koření a bylinky. Pokud máme rádi pikantnější, můžeme přidat i feferonku.

Rajskou polévku v italském stylu podáváme ozdobenou strouhaným sýrem a našlehanou šlehačkou, případně s dobrým pečivem.
user-icon

autor Helča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská polévka v italském stylu

Zpět na recept