Rajčatový džem

Pokud je úroda rajských jablíček na Vaší zahrádce bohatá, zkuste je využít k přípravě chutného džemu.


2.911x
60 min

Postup přípravy

Před samotnou přípravou si připravíme čisté suché skleničky s víčky. Budeme potřebovat asi 5 - 6 skleniček o obsahu 250ml. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme z nich slupku. Broskve také oloupeme a zbavíme pecky. Rajčata společně s broskvemi nasekáme na jemno tyčovým elektrickým mixérem. Obsah Gelfixu promícháme se 2 lžícemi cukru a přidáme k rozmixované směsi rajčat a broskví. Za stálého míchání směs přivedeme k varu a rozvaříme na hustou kaši. Důkladně vaříme nejméně 2 minuty. Přisypeme zbytek cukru, skořici, zázvor a za neustálého míchání necháme cukr rozpustit. Znovu přivedeme směs do varu. Vaříme minimálně 5 minut, nepřestáváme promíchávat. Před koncem vaření zamícháme do džemu kyselinu citronovou. Uvařený rajčatový džem ihned plníme do připravených sklenic, které důkladně uzavřeme víčkem a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Po pěti minutách otočíme zpět a necháme vychladnout. Rajčatový džem mažeme na chleba s máslem, nebo ho můžeme použít k přípravě toastů. A to k jejich potření nebo jen ke zdobení toastů již upečených a obložených.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatový džem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena