Rajčatovo-papriková pomazánka

Rajčatovo-papriková pomazánka, kterou zavařujeme a v zimě si už jen pochutnáváme.


4.213x
0

Postup přípravy

Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, vložíme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr a sůl. Když začne směs vařit, pokračujeme ve vaření, jen zmírníme plamen a občas promícháváme. Vaříme asi tři hodiny.

Směs bude dost hustá, proto ji po zchladnutí rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme pomletou očištěnou papriku nebo feferonky i s jádrem a vaříme dalších 30 minut.

Po uvaření plníme rajčatovo-paprikovou směs do menších skleniček a asi 5 minut sterilujeme.

Pomazánka je velmi vhodná na těstoviny, k uzeninám nebo pečenému masu. Z uvedené dávky získáme asi 12 skleniček.
user-icon

autor Dejna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajčatovo-papriková pomazánka

Zpět na recept