Vaření.czReceptyRajčatovo-papriková pomazánka

Rajčatovo-papriková pomazánka

Rajčatovo-papriková pomazánka, kterou zavařujeme a v zimě si už jen pochutnáváme.


4.213x
0

Postup přípravy

Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, vložíme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr a sůl. Když začne směs vařit, pokračujeme ve vaření, jen zmírníme plamen a občas promícháváme. Vaříme asi tři hodiny. Směs bude dost hustá, proto ji po zchladnutí rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Přidáme pomletou očištěnou papriku nebo feferonky i s jádrem a vaříme dalších 30 minut. Po uvaření plníme rajčatovo-paprikovou směs do menších skleniček a asi 5 minut sterilujeme. Pomazánka je velmi vhodná na těstoviny, k uzeninám nebo pečenému masu. Z uvedené dávky získáme asi 12 skleniček.
user-icon

autor Dejna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatovo-papriková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena