Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, do které vmícháme mletou papriku. Po zpěnění zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme asi 6 minut.
Přidáme kečup, vegetu, přivedeme k varu, vsypeme těstoviny a vaříme, dokud nezměknou.
Rajčatovou polévku z kečupu podle chuti osladíme, osolíme, okyselíme, minutu povaříme a podáváme.
Já bych Martinu neodsuzovala a její recept tak jednoznačně nezavrhovala. Asi je to hospodynka, která umí zužitkovat vše, co se doma nachází. Sama jsem doma měla kečup, kterému končila spotřební doba za pár dnů a nevěděla, co s ním a bylo mi ho líto vyhodit. Uvařila jsem polévku z dvojité dávky, jen jsem přidala pro kyselost pár lžic rajského protlaku a nakonec na ozdobu zelenou petrželku. Pro děti vhodná není, ale takových jídel, nevhodných pro děti je přece více. Smažený řízek, jim také nedáváte a je dobrý. Nám dospělým polévka chutnala.