Vaření.czReceptyRajčatová polévka s rýží a špenátem

Rajčatová polévka s rýží a špenátem

Rajčata, rýže, špenát a křenová smetana jsou hlavními surovinami syté polévky.


4.33x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
1 kscibule
500 grajče
200 grýže
2-3 kapkytabasko
mletý pepř
2 lžícepolohrubá mouka
250 glistový špenát
0.8 lzeleninový vývar z kostky

na ozdobu

2 lžičkycukr krupice
0.5 kelímkusmetana ke šlehání
2 lžičkystrouhaný křen

Postup přípravy

Rýži vsypeme do vařící, mírně osolené vody a 20 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme cibuli, česnek a rajčata. Zaprášíme moukou a necháme ji zpěnit. Přilijeme vývar a na mírném plameni vaříme 10 minut. Pak polévku elektrickým šlehačem rozšleháme na pyré. Špenátové listy přidáme do rajčatové polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti ochutíme solí, pepřem i tabaskem, vsypeme do ní rýži a prohřejeme. Smetanu ušleháme a dochutíme křenem i cukrem. Rajčatovou polévku s rýží a špenátem rozdělíme na talíře a do středu lžící naneseme kopeček smetany.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rajčatová polévka s rýží a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena