Rajčata nebo papriky plněné kedlubnovou směsí - vhodné s toasty nebo topinkou k večeři.
Hodnocení
3.0
/ 5 (91x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
sůl
1 svazek
kopr
3 ks
kedluben
1 lžíce
křen
jablečný ocet
0.5 kelímku
kysaná smetana
6 ks
rajče (nebo paprika)
1 lžíce
sekaná kopřiva
100-150 g
tvaroh na strouhání
Postup přípravy
Rajčata důkladně omyjeme, seřízneme vršek a vydlabeme dužinu. Tu použijeme k přípravě náplně.
Očistíme a jemně nastrouháme kedlubny a smícháme je s nasekaným koprem a kopřivami, strouhaným křenem, octem a solí. Vše zamícháme s kysanou smetanou.
Touto směsí plníme vydlabaná rajčata nebo papriky, urovnáme na talíř a posypeme pažitkou a strouhaným tvarohem.
Podáváme s toasty a bylinným čajem. Třeba jako samostatnou večeři.