Recept na sloní žrádlo, kdysi oblíbenou rychlovku jsme s oblibou jedli na studentských kolejích. Dobrá je i dnes. Vyberte salám s co nejvyšším podílem masa, získáte tak luxusní pomazánku.
Hodnocení
4.8
/ 5 (24x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Nálev
Cukr2 lžičky
Olej2 lžíce
Ocet2 lžíce
Kečup2 lžíce
Mletý pepř1 špetka
Hořčice plnotučná3 lžíce
Ostatní
Cibule2 ks
Majonéza200 g
Okurka sterilovaná4 ks
Měkký salám400 g
Postup přípravy
Nejdřív si uvaříme nálev. Do kastrolku dáme olej, ocet, kečup, hořčici, cukr a pepř. Nálev za stálého míchání necháme přejít varem. Pak necháme vychladnout.
Ostatní suroviny - cibuli, nakládačky a salám - nakrájíme (nastrouháme) najemno a smícháme s majonézou.
Přilijeme nálev a sloní žrádlo pečlivě promícháme.
Luxusní salát s podivným názvem sloní žrádlo podáváme s pečivem.