Pulao

Recept na slaný rýžový koláč. Můžeme použít, na co máme chuť.


2.9996x
60 min

Ingredience

olej
2 kscibule
100 gsýr
1 šálekdlouhozrnná rýže
1 kgrybí filé

podle chuti

sůl
kmín
kečup
koriandr
margarín
bobkový list
mletá skořice
kari koření
chilli koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme filé, přidáme papriku a kmín. Opečené filé vyjmeme.

Na stejnou pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli, kari koření, koriandr, chilli, bobkový list a skořici a vše opražíme. K tomu přidáme omytou rýži a společně restujeme. Pak směs zalijeme dvěma šálky vody a pod pokličkou dusíme.

Margarínem vymažeme misku z varného skla a dáme do ní polovinu rýže. Na ni navrstvíme opečené filé, které posypeme polovinou strouhaného sýra a přidáme kečup nebo rajčatové pyré. Na to dáme zbytek rýže, opět posypeme sýrem a na něj znovu kečup.

Pulao zapékáme v troubě asi 30 minut.

Pulao ihned po upečení podáváme jako kořeněný hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pulao

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.