Pulao

Recept na slaný rýžový koláč. Můžeme použít, na co máme chuť.


2.9996x
60 min

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji opečeme filé, přidáme papriku a kmín. Opečené filé vyjmeme.

Na stejnou pánev dáme na kostičky nakrájenou cibuli, kari koření, koriandr, chilli, bobkový list a skořici a vše opražíme. K tomu přidáme omytou rýži a společně restujeme. Pak směs zalijeme dvěma šálky vody a pod pokličkou dusíme.

Margarínem vymažeme misku z varného skla a dáme do ní polovinu rýže. Na ni navrstvíme opečené filé, které posypeme polovinou strouhaného sýra a přidáme kečup nebo rajčatové pyré. Na to dáme zbytek rýže, opět posypeme sýrem a na něj znovu kečup.

Pulao zapékáme v troubě asi 30 minut.

Pulao ihned po upečení podáváme jako kořeněný hlavní chod.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pulao

Zpět na recept