Pudinkové jahodové cukroví

Jahodové pokušení ozdobené čokoládou. Recept na sváteční cukroví s jahodovou příchutí.


3.02x
30 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, nakrájeného másla, cukru moučka, prášku do pečiva a jahodového pudinkového prášku vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v chladničce.

Odležené těsto rozdělíme na kousky a vmáčkneme do formiček vymazaných máslem tak, aby uprostřed těsta byla mírná prohlubeň. Těsto během pečení nabude.

Naplněné formičky rozložíme na plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.

Upečené jahodové cukroví necháme zchladnout a potom cukroví opatrně vyklopíme z formiček. Když cukroví zcela vychladne, cukroví namočíme zčásti do rozehřáté hořké čokolády a necháme zaschnout.

Pudinkové jahodové cukroví podáváme jako jemné sváteční cukroví.
user-icon

autor Jeannett


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinkové jahodové cukroví

Zpět na recept